ATT BO I EN <br>HYRESRÄTT

ATT BO I EN
HYRESRÄTT

Har du precis sålt din villa eller bostadsrätt? Då kan det kännas väldigt smidigt att flytta till en hyresrätt.

Den stora fördelen med att bo i en hyresrätt är hur smidigt det är. Du betalar en fast månadskostnad för boendet och får underhåll, reparationer och service på köpet. Hyresvärden kommer hem till dig om det skulle vilja sig illa och toaletten eller spisen krånglar. Lika smidigt är det med utomhusmiljön – hyresvärdens anställda håller rabatter rena, vattnar blommor och ser till att gräsmattan är prydligt skött. Dessutom är det tryggt ekonomiskt. Om räntan går upp på ett boendelån kan det lätt bli en tusenlapp mer i kostnad per månad. Dessutom kan situationen förvärras om konjunkturen vänder och fler räntehöjningarna följer på varandra. I en hyresrätt är hyran stabil under året.

Fördelar med att bo i hyresrätt

Är smidigt 

Du får underhåll och service på köpet. Så länge du inte varit vårdslös får du en ny spis när den gamla går sönder. Rabatter och utemiljö sköts av hyresvärden.

Trygg och stabil ekonomi

Du slipper att oroa dig för att räntan på bolånet ska gå upp – hyresnivåerna är stabila.

Det är enkelt att flytta in och ut

Du behöver ingen kontantinsats och du behöver inte anpassa dig till marknadsläget när du ska flytta ut. Du måste inte hitta någon ny som ska flytta in. Så länge det är samma fastighetsägare har du rätt att byta bostad om det önskas.